Bouwblog Week 05/06

Gatenkaas!

Nu de meeste muren, plafonds en vloeren eruit gesloopt zijn en het stof is neergedaald is pas te zien hoe immens groot de ruimtes zijn. Tot op het beton is alles gesloopt, het is bijna onherkenbaar.

Keuken & Brasserie
Alles is inmiddels één grote ruimte. Maar in de vroegere keuken is een gigantisch gat gemaakt in de buitenmuur. Dit wordt straks de verbinding tussen het bestaande hotel en de uitbreiding in het oude PTT gebouw. Een prachtige corridor van glas zorgt er straks voor dat onze gasten gemakkelijk én droog van het ene naar het andere gebouw kunnen lopen.

Salle de Fête
Ook in de Salle de Fête is er een gat in de muur gemaakt. Hier komt een extra (nood)uitgang vanuit het theater. Nu het sloopwerk in de Salle de Fête grotendeels klaar is en al het puin is weggehaald kan er ook begonnen worden aan de volgende klus. Er zijn sleuven in het beton gemaakt om leidingen in weg te werken. Ook is het steigermateriaal geleverd en wordt binnenkort begonnen met het opbouwen van de steiger.

Uitbreiding hotel
De vorige keer kon je zien dat er hard werd gewerkt aan het weghalen en vervangen van de kozijnen. Toen waren ze er net mee begonnen. En er zitten nogal wat ramen in het oude PTT gebouw. In het trapgat is in de muur een sleuf gemaakt om ook hier een schacht te kunnen maken.