BOUWBLOG WEEK 09/10

Het hotel krijgt vorm!

Waar in de eerste week nog een grote ruimte was, krijgt het hotel langzaam weer vorm! We kunnen nu de eerste contouren zien van de kamers en de gangen. Hier en daar wordt er nog gesloopt in het hotel. We zijn erg enthousiast om te laten zien wat er de afgelopen weken is gebeurd!

Het TheaterHotel
Terwijl iedereen druk bezig was in de Salle de Fête, was het rustig in de keuken en de brasserie. Deze ruimte wordt momenteel voornamelijk gebruikt als opslag, zodat men gemakkelijk overal bij kan in de Salle de Fête. Er liggen onder andere een aantal buizen opgeslagen. Deze worden op maat gemaakt, gebogen en gemonteerd. Op deze manier worden frames gecreëerd waar straks de ventilatieschachten worden geplaatst.

Op dit moment staan er steigers in de hele Salle de Fête. Dit is nodig omdat onze lichtkoepel wordt verwijderd, maar maak je geen zorgen! Er komt prachtige verlichting voor terug. De afgelopen weken is alles afgetimmerd, en dit wordt binnenkort allemaal mooi afgewerkt tot een prachtig plafond.

Niet alleen in het theater, maar ook in de Salle de Fête zijn kabels zichtbaar. Mantelbuizen worden geïnstalleerd om alle kabels doorheen te leiden. Alles wordt netjes afgewerkt zodat we jullie binnenkort kunnen verwelkomen in een prachtige Salle de Fête.

Uitbreiding hotel
Het voormalige PTT-gebouw heeft de afgelopen twee weken een enorme transformatie ondergaan. We namen een kijkje in week 9, waar ze druk bezig waren met het installeren van leidingen. Op de begane grond zijn deze nu klaar, en op de eerste verdieping wordt er nog hard aan gewerkt..

In week 10 zag het er al compleet anders uit! Op de begane grond stonden al frames waar de muren komen! We kregen een exclusief kijkje in hoe de kamers eruit komen te zien en hoe ze worden ingedeeld. Naast dat we nu de vormen kunnen zien, kunnen we nu ook naar buiten kijken. Dit kon natuurlijk al, maar er is nu ook een prachtig raam geplaatst.

Verder is er ook gesloopt in het PTT-gebouw, met name de oude tegels bij de trappen en tegen de muur. Dit wordt allemaal in orde gemaakt, zodat het er straks prachtig uitziet wanneer het klaar is.

 

Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder