BOUWBLOG WEEK 13/14

Sloop, Opruimen en Bouwen

Waar ze in een deel van het hotel nog aan het slopen zijn, zijn ze in het andere deel alweer aan het opbouwen. In elk deel van het hotel is wel iets te zien, maar de grootste verandering van de afgelopen twee weken zijn de dakkapellen.

TheaterHotel
In de kelder van de Salle de Fête waren ze nog druk bezig met slopen en het opruimen van het sloopwerk. Om het sloopwerk efficiënt te kunnen uitvoeren, is er een tijdelijke ladderlift geplaatst, waardoor het puin gemakkelijk in de juiste containers kan worden geladen. Ondertussen is het grootste deel van het sloopwerk in de kelders voltooid en zijn de werkzaamheden verplaatst naar de begane grond van de Salle de Fête. Overal hoor je nog geluiden van de bouwwerkzaamheden, maar langzaam zie je onze prachtige ruimte weer tot leven komen.

Uitbreiding hotel
In het voormalige PTT-gebouw zijn er veel veranderingen geweest. Zoals we eerder aankondigden in ons bouwblog, zijn de dakkapellen nu daadwerkelijk geplaatst. En wij hebben het hele proces van begin tot eind kunnen vastleggen. Voordat deze grote constructies konden worden gemonteerd, moest er een gat in het dak worden gemaakt. Vervolgens werd de dakkapel op het huidige dak van het Theaterhotel geplaatst, om daarna met behulp van een kraan op de juiste plek te worden gezet. Daarna werd de dakkapel naar zijn definitieve positie getrokken en geduwd, zodat het kon worden geïnstalleerd. Het was echt indrukwekkend om dit mee te maken. Misschien is het sommigen opgevallen dat er ook al muren staan in het PTT-gebouw. De kamers en suites beginnen nu duidelijke vormen aan te nemen en we kunnen al dromen over hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien.

Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder