BOUWBLOG MAAND augustus / september

Aan de slag!

De bouwvak is voorbij, dus steken we opnieuw de handen uit de mouwen om flinke vorderingen te maken! Er is weer veel veranderd en er zijn veel details toegevoegd aan de gebouwen. We lopen er samen met je doorheen, zodat je weer helemaal up-to-date bent.

Salle de Fête & Brasserie

Voor de bouwvakantie begon, zagen we her en der al kleur verschijnen in de Salle de Fête. Inmiddels wordt deze ruimte steeds kleurrijker! De trappen zijn nu bekleed met zwart behang en hetzelfde geldt voor de achterkant bij de trap. Hierdoor krijgt de Salle de Fête een chique uitstraling. Bovendien zien we al een stukje groen behang doorschijnen in de nieuwe gang. We zijn erg benieuwd naar het volledige resultaat.

Ook de brasserie ondergaat aanzienlijke veranderingen! Momenteel wordt er gewerkt aan het leggen van de tegels, die de oplettende kijker wellicht al eerder heeft gezien in het bouwblog. Verder is de installatie van goede afzuiging in de keuken van cruciaal belang. De afgelopen weken is hier hard aan gewerkt en alle afzuigsystemen zijn al geïnstalleerd en bijna klaar voor gebruik!

Het absolute hoogtepunt zijn echter de kroonluchters. Deze zijn geleverd en onze monteurs van Driessen waren druk bezig met het installeren en monteren ervan. Sommige kroonluchters wegen wel tot 100 kg! Het wordt dus nog een uitdaging om ze aan het plafond te bevestigen. Ons huidige plan is om eerst het frame te monteren, vervolgens de kroonluchters op te hangen en daarna alle kristallen en lampen te installeren. Hoewel het een behoorlijke klus is, zijn we ervan overtuigd dat het een prachtig resultaat zal opleveren.

Uitbreiding

In het voormalige PTT-gebouw wordt ook na de vakantie hard gewerkt. De contouren van het zwembad zijn al zichtbaar! Met dit weer is een duik in het zwembad natuurlijk heerlijk en binnenkort wordt dat mogelijk. Daarnaast zijn er aanzienlijke vorderingen gemaakt in de renovatie van het gebouw. Nieuwe grote raampartijen worden geïnstalleerd. Enkele foto's geven al een voorproefje hiervan.

Als laatste waren de vakmensen van TECCO druk bezig met het installeren van de kranen en de leidingen. We kunnen langzaam maar zeker zien waar alles geplaatst zal worden, waardoor de contouren van een prachtige inloopdouche al zichtbaar zijn. Kranen zijn ook van groot belang voor de verwarming, iets wat in dit weer misschien moeilijk voor te stellen is, maar zeker essentieel zal zijn tijdens de koude wintermaanden. Bij de meeste kamers is de verwarmingsunit al geïnstalleerd.


Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder