BOUWBLOG MAAND Juli

De nieuwe contouren worden zichtbaar!

Het wordt anders. Héél anders. Nu de nieuwe muren zijn opgezet worden de eerste contouren zichtbaar van de volledig vernieuwde Salle de Fête. Hoewel het nog lang niet klaar is staan wij nu al met open mond te kijken. Wát is er veel veranderd, en wát ziet het er anders uit! Wauw!

Uitbreiding
Niet alleen in de Salle de Fête is er veel veranderd. Ook in het oude KPN/PTT gebouw is hard doorgewerkt. De afgelopen weken zijn de dakkapellen, die op het dak zijn aangebracht om meer ruimte op de zolder te creëren, door Ridder - Skins for Buildings bekleed met zwart zink. De bouwwerken die eerst ontzettend opvielen door het contrast van het lichte hout op de zwarte daken, vallen nu mooi weg. In de kelder is men begonnen met de fundering van het zwembad. Jaja! Binnenkort kunnen onze gasten óók genieten van een heerlijk zwembad. Dit vergt nogal wat bouwkundige berekeningen om ervoor te zorgen dat al dat water netjes in de bak blijft. In de kamers is verder gewerkt aan het leidingwerk en zijn ook de stalen frames voor de plafonds aangebracht. Om dit prachtige authentieke gebouw ook in de avond uit te lichten hangen er prachtige top-down lampen aan de buitenmuren.


Salle de Fête & Brasserie
Maar de grootste veranderingen, in ieder geval qua zichtbaarheid, is toch wel de Salle de Fête. Meerdere wanden zijn daar opgezet en die zorgen ervoor dat de nieuwe contouren zichtbaar worden. De grote trappen in het midden zijn volledig omhuld en gestuct. Ook tussen de trappen is een wand gezet die nu tot aan het plafond doorloopt. In de brasserie is een tussenwand gezet die het buffet en de zitplekken van elkaar scheidt. En ook tussen de brasserie en de Salle de Fête is een kleine tussenwand gezet. Dit alles zorgt ervoor dat er in zo'n grote ruimte toch intieme zitjes gecreëerd kunnen worden. Dat in combinatie met het weghalen van de grote lichtkoepel, zodat wij ten alle tijden de juiste sfeer kunnen neerzetten, zal zorgen voor een prachtige en unieke beleving. Hoewel de nieuwe wanden als eerste opvallen zijn er ook nog genoeg andere dingen gedaan. Wat te denken van de vloer? De nieuwe tegelvloer ligt er al in! Niet zo goed zichtbaar, omdat de vloer ook weer netjes is afgeplakt om schade te voorkomen. Maar wat is die mooi! De nieuwe deur vanuit het theater richting de Salle de Fête wordt straks ook extra uitgelicht door de enorme boog die eromheen is gemaakt. Hier komen straks nog gordijnen te hangen. Wij kunnen niet wachten!


Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder