BOUWBLOG MAAND SEPTEMBER / OKTOBER

Race to the finish!

De handen moeten uit de mouwen. Nog maar een paar weken en dan staat de officiële opening van het theater gepland. Iemand had het briljante idee om dan óók gebruik te maken van de oude Salle de Fête. Maarja, dan moet die wel af zijn. En er is nog zoveel te doen! Dus, er is werk aan de winkel.

Salle de Fête (Le Jardin)

Je zou ze misschien voor gek verklaren. En dat hebben vele ook gedaan. Maar nu, twee weken na de officiële opening, weten we dat het is gelukt. Maar vraag niet hoe... De vroegere Salle de Fête, die voortaan door het leven gaat als 'Le Jardin', is af. Het was bijna onbegonnen werk, toen wij in week 35 van de verbouwing door de bouw liepen en zagen wat er nog allemaal moest gebeuren.

Het plafond lag er nog uit, de bar stond er niet. Muren moesten nog overeind getrokken worden, geplamuurd worden, behangen worden. Lampen moesten worden opgehangen, de trap moest nog bekleed worden, de trapleuning moest nog worden geplaatst. Misschien kunnen we beter opnoemen wat níet meer gedaan hoefde te worden: de vloer. Die lag er in. Maar de rest... We hadden nota bene niet eens een hoofdingang! Waar moesten al die mensen dan naar binnen?!

Maar wat is er een werk verzet de afgelopen weken. Grote complimenten aan iedereen die heeft meegeholpen Le Jardin helemaal klaar te stomen voor de opening. Een resultaat waar we trots op mogen zijn, want wat is het mooi geworden. Waar we eerst nog van plan waren om schaakstukken neer te zetten en stiekem ook dachten dat er nog stoplichten zouden komen, staan nu prachtige en intieme zitjes. Het is een sfeervol geheel geworden. Héél anders dan de oude Salle de Fête. Die is niet meer terug te herkennen. De imposante entrée voelt al meteen heel anders aan. Door de uitbreiding en de ronde draaideur is het ook écht een stuk groter geworden. En de begroeting door het prachtige beeld van beeldhouwster Ans Joosten doet de ruimte eer aan. La Grande Dame d'Orange staat fier bij de ingang, precies in het midden van Le Jardin.

Het is af. En wat is het mooi geworden. Bekijk het in de video, maar kom het vooral ook zélf bekijken.