Bouwblog Week 01

We zijn begonnen!

Ein-de-lijk! Iets later dan gepland, maar desondanks vol enthousiasme, zijn we begonnen met het verbouwen van de algemene ruimtes én de uitbreiding in het oude PTT/KPN gebouw. De Salle de Fête, de brasserie, de grote keuken en de lobby op de eerste verdieping worden allemaal grondig aangepakt. Hierdoor is het voor hotelgasten tijdelijk niet mogelijk om via de receptie naar Cerise of de binnenstad te lopen. Dat is natuurlijk vervelend, maar wel de moeite waard als je weet hoe het er zometeen uit komt te zien. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken is alles zo goed mogelijk afgetimmerd en afgeplakt. Wat er dan precies allemaal gaat gebeuren? Dat vertellen we hieronder!

Keuken & Brasserie
Wat gaat er veel veranderen. Eén van de grootste veranderingen is toch wel de keuken. Met de opening van Cerise Grand Café in 2018 hebben wij onze werkwijze al behoorlijk veranderd. Hierdoor zijn wij er van overtuigd geworden dat zo'n grote keuken als dat wij nu hebben helemaal niet nodig is. In het nieuwe concept wordt de keuken dan ook grondig aangepakt. Maar ook verplaatst. Wij krijgen namelijk een heus live-cooking restaurant! Op de plek waar de keuken nu staat komt straks een grote corridor richting de uitbreiding van het hotel: het oude PTT/KPN gebouw!

Salle de Fête
Nog een grote verandering; de looproute binnen ons hotel. Waar men nu bij de hoofdingang (vanaf het Kloosterwandplein) naar rechts moet gaan, gaat men straks links. Er worden muren uitgebroken zodat er een onafgebroken zichtlijn ontstaat vanuit de achteringang tot aan het Kloosterwandplein. Hierdoor wordt de Salle de Fête ook meer betrokken bij het live-cooking restaurant. Tussen de twee grote majestueuze trappen komt een gigantische bar waardoor de Salle de Fête straks ook dé plek wordt om 's avonds heerlijk te loungen.

Uitbreiding hotel
De grootste klus wordt ongetwijfeld de volledige metamorfose die het oude PTT/KPN gebouw krijgt. Dit gebouw, dat gezien vanaf het Kloosterwandplein aan de rechterzijde van De Oranjerie ligt, wordt volledig omgetoverd tot een prachtig nieuw complex met zo'n 40 luxe hotelkamers. En hebben wij al verteld dat er ook een zwembad in komt? Klein detail. Ow, en een volledige nieuwe wellness mét nieuwe fitness! Nou, als dat niet genieten wordt...