Bouwblog Week 03/04

Niet meer te herkennen!

Als je onze bouwblog van het theater hebt gevolgd weet je het al; maar slopen gaat een stuk sneller dan opbouwen. Ook hier blijkt dat maar weer. Nog maar net vier weken bezig met verbouwen en nu is het al onherkenbaar. Wat er dan allemaal gebeurd is? Dat leggen we hieronder uit!

Keuken & Brasserie
Hoezo keuken én brasserie? In week drie werden de binnenste muren er al uitgesloopt waardoor de keuken en de brasserie één grote ruimte zijn geworden. Het is daardoor niet meer te herkennen als zodanig. De immense ruimte wordt in de nieuwe situatie opgedeeld in meerdere ruimtes. Zo komt er ook een prachtige corridor richting de uitbreiding van het hotel; het oude PTT/KPN gebouw.

Salle de Fête
Als je dacht dat de Salle de Fête al groot was, dan moet je het nu nog eens bekijken. De glazen pui tussen de brasserie en de Salle de Fête is verwijderd, de plafonds zijn verdwenen, de vloer is er al volledig uitgehaald. Het enige wat overblijft is het ruwe beton en de stalen constructie. Hierdoor oogt de toch al grote ruimte nog nét iets groter. Ook is er in de Salle de Fête een tweede deuropening gemaakt richting het theater. Er blijft na amper vier weken nog maar weinig over om te slopen...

Uitbreiding hotel
Het is een tijdje relatief stil geweest in het oude PTT/KPN gebouw. Maar in week vier is er weer genoeg bedrijvigheid te vinden. De oude kozijnen worden er uit gesloopt en vervangen voor nieuwe. Dat is best een karwei, want hoewel de oude kozijnen eruit gesloopt moeten worden is het wel belangrijk om het secuur te doen. Daarom is er gekozen om het handmatig met beitel en hamer los te krijgen. Op deze manier onstaat er geen overbodige schade en kan het nieuwe kozijn er gemakkelijk in gezet worden.