BOUWBLOG WEEK 17/18

De eerste tegel is gelegd!

Het gaat snel in de Salle de Fête. De ruimte was de vorige keer nog gevuld met steigers en ze waren druk bezig met de afwerking van het plafond. Nu is het plafond al klaar en zie je de grote ruimte van de Salle de Fête terug. Benieuwd naar de rest van de vorderingen? Lees dan snel verder!

Uitbreiding
Waar we de vorige keer alleen de omtrek van de lift zagen, staat er nu al een deel van de constructie. We kunnen nu precies zien waar de lift komt; deze gaat van de kelder (-1) tot en met de tweede verdieping. Op de eerste verdieping zijn nu ook kamernummers aangebracht en kunnen we zien waar alles precies komt. Hetzelfde geldt voor de tweede verdieping. Daarnaast zijn er op de eerste verdieping al muren geplaatst, waardoor de kamers langzaam vorm krijgen. Op de tweede verdieping zijn ze nog druk bezig met het plaatsen van alle frames, maar we kunnen al wel zien waar de kamers zullen zijn.

Salle de Fête & Brasserie
Wij waren alweer vergeten hoe groot de ruimte van de Salle de Fête was. Het stond een tijdlang vol met steigers en leek veel kleiner dan het in werkelijkheid was. Sinds deze week zien we de ruime omvang weer terug! Het plafond en de bogen zijn geplaatst, waardoor de steigers konden worden afgebroken. De Salle de Fête heeft nu een totaal andere uitstraling en het ziet er prachtig uit. Zoals je kunt zien, hebben we ervoor gekozen om de lichtkoepel te verwijderen. Hierdoor kunnen we zelf de sfeer in de ruimte bepalen en is deze consistent.

Nu de steigers zijn verwijderd, kan de vloer worden gelegd! De eerste tegel is al geplaatst en het patroon wordt zichtbaar. Ze zijn begonnen met de middelste tegel, omdat dit het makkelijker maakt om de rest van de tegels in de juiste volgorde te leggen. Ook de trap ondergaat een transformatie. Zoals je kunt zien, is de leuning al volledig ingepakt.

De voormalige brasserie heeft de vorige keer al enkele veranderingen ondergaan, maar deze keer zijn er nog meer! Zo is de nieuwe corridor, die ook naar de nieuwe uitbreiding leidt, gerealiseerd! Alle muren staan nu. Het hotel krijgt ook meteen een andere uitstraling

Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder