Genieten bij Van der Valk TheaterHotel De Oranjerie

Van telefooncentrale naar hotel

Een nieuwe ervaring én extra faciliteiten.

De oude telefooncentrale van Roermond is getransformeerd tot een unieke hotelvleugel van Het TheaterHotel De Oranjerie. Naast een uitbreiding in aantal kamers betekent dit ook een uitbreiding én verbetering van onze faciliteiten. Vanaf mei 2024 bent u van harte welkom in het PTT Hotel.

Het pand, gelegen naast het huidige Theaterhotel de Oranjerie, kent zijn oorsprong in de automatisering van de naoorlogse telecommunicatie door het Staatsbedrijf der Posterijen, Telegrafie en Telefonie, oftewel de PTT, die begin jaren '60 van de vorige eeuw plaats heeft gevonden. In 2019 heeft Roermond een nieuwe, volledig geautomatiseerde telefooncentrale gekregen op basis van glasvezel en werd de oude centrale, waar alle koperen lijnen van Roermond en omstreken bij elkaar kwamen, ontmanteld.

“Een gloednieuwe hotelvleugel mét zwembad en wellness.”


Op de plek waar vroeger de heren en dames van de PTT de gesprekken doorschakelden met de daarbij behorende wirwar van telefoon draden, kunt u nu - na een ingrijpende renovatie en verbouwing - in alle rust en luxe genieten.

De renovatie van het theater was het startschot voor een volledige renovatie én uitbreiding van TheaterHotel De Oranjerie in het centrum van Roermond. De afgelopen tijd konden we genieten van de eerste zichtbare veranderingen. 

Denk hierbij aan de nieuwe theaterzaal, foyer maar ook bijvoorbeeld de kamervleugel achter het theater en het spectaculaire 'Le Jardin'. De meest ingrijpende verandering volgt met de oplevering van de oude telefooncentrale.
Het gebouw met haar manshoge ramen en karakteristieke oude elementen leent zich uitermate goed voor een herbestemming naar een uniek hotelconcept. Iets wat wij met Het Arresthuis al eens eerder hebben gedaan. Destijds van oude gevangenis naar hotel, en nu van oude telefooncentrale naar een gloednieuwe hotelvleugel met inpandig zwembad, alsook een fitness én wellness.

Het complete gebouw is verduurzaamd en van alle comfort voorzien. Met de transformatie naar hotel zijn er 44 speciale en hoogwaardige kamers gerealiseerd. Het oude pand zorgde echter wel voor tal van uitdagingen. Door te werken met bestaande bouw was het passen en meten. Hierdoor zijn er maar liefst zes kamertypes bijgekomen. Van cosy lofts, luxueuze kamers tot complete suites met dubbele douche en wellness bad.

“De beleving van een boutique hotel, de facilteiten van een groot stadshotel.”


Bij de transformatie naar hotel is er aandacht besteed aan de oude elementen van het pand. Denk hierbij aan de hoge plafonds en ramen, de entree, het trappenhuis, maar ook de unieke stalen tussenwanden en portieren. Waar mogelijk is het bewaard gebleven of in een nieuw jasje teruggekomen. Middels een glazen corridor is de nieuwe hotelvleugel verbonden met het hoofdgebouw van TheaterHotel De Oranjerie. Hierdoor heeft u enerzijds de beleving van een prachtig en intiem boutique hotel, anderszijds kunt u wel genieten van de verscheidenheid en faciliteiten van een groot stadshotel.

Ontdek onze nieuwe kamers

 

PTT | Comfort Kamers

Geniet van pure luxe en gezelligheid in onze stijlvol ingerichte PTT Cosy Loft met sfeerhaard. Deze loft bevindt zich op de zolderverdieping van het PTT Hotel. De kamer is voorzien van een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, een gezellig zitje bij de haard, kluis, minibar, een smart-tv en gratis Wifi.

Met een plafond hoogte van circa 4 meter en manshoge ramen heeft deze loftkamer alle ingrediënten een voor een bijzondere overnachting. De Kamer is voorzien van een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, kluis, minibar, een comfortabele zitje waar ook gewerkt kan worden een smart-tv en gratis WiFi.

Met een hoog plafond en veel daglicht heeft deze loft alle ingrediënten voor een bijzondere overnachting. De kamer is voorzien van een bad, een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, kluis, minibar, een smart-tv en gratis WiFi. Daarnaast een gezellige zithoek waar ook gewerkt kan worden en een comfortabele lage zit.

 

PTT | Suites

Met een plafond hoogte van circa 4 meter en manshoge ramen heeft deze loft alle ingrediënten een voor een bijzondere overnachting. De Kamer is voorzien van een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, kluis, minibar, een smart-tv en gratis WiFi. Daarnaast een gezellige zithoek waar ook gewerkt kan worden en een comfortabele lage zit bij de sfeerhaard.

Deze Suite bevindt zich op de zolderverdieping van het PTT Hotel. De suite is voorzien van een ruime luxe badkamer met inloopdouche. Het bubbelbad heeft een prominente plek in de kamer gekregen. Daarnaast is er een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, een gezellig zitje, werkplek, kluis, minibar, een smart-tv en gratis Wifi.

Onze PTT Sauna Suite is een van de meest mooie en ruimste suites in ons assortiment. De suite wordt omringt door een negental ramen en heeft een prachtig uitzicht op onze binnentuin. De kamer is voorzien van een heerlijk kingsize bed met topper, een luxe Espresso koffiemachine, kluis, minibar, gratis WiFi en maar liefst 2 smart-tv’s. Daarnaast een ruime zithoek en een gezellige hoge zit waar ook gewerkt kan worden.