Vis & Seizoen

Wereldwijd neemt de consumptie van vis toe, met desastreuze gevolgen voor de visstanden. Voor onze Brasserie L'Orange en Grand Café Cerise kopen wij alleen vis in van duurzame vangst. Seizoensgebonden visserij en seizoensgebonden consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en herstellen.

Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Meer bewustwording betekent méér kans voor het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties.

Zelfs vis met een duurzaamheidslabel kunt u beter niet het hele jaar door consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.

Stichting Vis&Seizoen heeft een 100% Vis&Seizoen assortiment samengesteld op basis van meerdere criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek, gezonde populatie en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation.