BOUWBLOG WEEK 15/16

Stap voor stap. 

In zowel de Salle de Fête als het voormalige PTT-gebouw zijn ze druk bezig. Het maakt niet uit welk deel ze van het hotel aan het renoveren zijn, de veranderingen zijn te zien. Van nieuwe muren en plafonds tot de installatie van airco-units en zelfs de toevoeging van een lift. 

TheaterHotel
Boven in de Salle de Fête zijn ze druk bezig met opbouwen. De pilaren worden voorzien van een ronde afwerking, waardoor de pilaren nu bogen zijn geworden. Het geeft de ruimte meteen een andere uitstraling. Er is hard gewerkt om het oude plafond te voorzien van nieuwe contouren en kleur. Nu zijn ze bezig met het monteren van het systeemplafond met verlichting. Ondanks dat de Salle de Fête nog vol staat met steigers, zijn al de vormen van de vernieuwde ruimte goed te zien. Verder is er nu ook een muur geplaatst tussen de twee trappen. De oplettende gasten van ons hotel hebben dit kunnen meemaken. We hebben namelijk kijkraampjes langs de ingang van de ontbijtzaal, zodat jullie de verbouwing van dichtbij kunnen volgen.

Beneden stonden ze de afgelopen weken ook niet stil! Waar de vorige keer de vloer werd geëgaliseerd, zijn ze nu bezig met het plafond. Alle buizen voor de luchtstroom en afzuiging zijn inmiddels geïnstalleerd en voorzien van isolatie. Waar eerst de keuken en de brasserie waren samengevoegd, hebben we nu een nieuwe muur geplaatst tussen de twee ruimtes. Momenteel kun je ook goed zien waar wij straks onze live cooking keuken krijgen! Deze is tijdens het storten van de vloer al helemaal afgebakend. Bijna klaar voor de installatie!

Uitbreiding hotel
In het voormalige PTT-gebouw kun je echt zien dat er per verdieping wordt gewerkt. Waar we een aantal weken geleden alle frames zagen voor de nieuwe muren op de begane grond, zien we dit nu op de eerste verdieping en de zolder.

Op de begane grond zijn ze druk bezig met het plaatsen van alle muren en het voorzien van isolatie. Verder zijn de kamers nu ook voorzien van de bijbehorende nummers. En misschien wel het allerbelangrijkste na deze warme dagen... De airco-units worden op beide verdiepingen al geplaatst! Ook tijdens het warme weer kun je dus heerlijk genieten op de nieuwe kamers.

Deze vorderingen zie je dus ook terugkomen op de eerste verdieping en de zolder. Op de eerste etage staan de frames en kun je al zien hoe de kamers worden. Voor nu zijn ze vooral druk bezig met het trekken van alle leidingen en buizen. Natuurlijk is dit erg belangrijk voor de airco-units, maar ook voor de wastafel, elektra, douche en wc. De leidingen worden ook allemaal netjes tegen het huidige plafond gemaakt en straks weggewerkt met een nieuw plafond. De eerste 'proef' kamer is al uitgezet op de zolder en wat een mooi uitzicht hebben deze kamers! Door de dakkapellen is er een stuk meer ruimte gecreëerd en ook het prachtige uitzicht op Roermond.

Wat ook niet kan missen in onze uitbreiding is een lift! Deze zat natuurlijk niet in het originele gebouw. Er wordt gewerkt met een gigantische zaag om de contour van de lift uit te zagen. Dit is natuurlijk veel werk en er komt veel bij kijken, maar je kunt het resultaat al zien!

Benieuwd hoe het er allemaal uitziet nu? Bekijk dan snel de video hieronder